waterjuffer3

Hennie Knapen

Na een afgeronde onderwijs- en een kunstopleiding werkte ik 10 jaar als beeldend kunstenaar. Vervolgens was ik eenzelfde periode organisatiemedewerker bij het Studium Generale van de Universiteit van Maastricht waar ik mede lezingen en culturele activiteiten organiseerde. In mijn vrije tijd begeleidde ik talrijke gespreksgroepen. Hier ontdekte ik mijn enthousiasme voor het werken met mensen. Genoeg reden om me om te scholen tot gecertificeerd trainer en coach.
Op mijn levenspad heb ik privé en qua werk een aantal grote veranderingen meegemaakt, die soms grote verwarring met zich meebrachten. Daarmee leren omgaan, het loslaten van wat vertrouwd was, vertrouwen ontwikkelen, eigen keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor de nieuwe ingeslagen weg zijn in mijn leven terugkerende thema’s. Gaandeweg heb ik gemerkt dat deze ervaringen waardevol zijn bij mijn rol als trainer en coach. In de loop der jaren heb ik me verder gespecialiseerd op het gebied van leefstijlcoaching en mindfulnesstraining.
Ik ondersteun mensen bij het ontwikkelen van persoonlijk bewustzijn. Bij het signaleren van automatische patronen, waarbij het besef ontstaat dat je ook een andere keuze kunt maken als dat nu beter past.
Mijn manier van werken kenmerkt zich door rust, aandacht, betrokkenheid, zorgvuldigheid, enthousiasme en plezier. Ik ondersteun je van harte bij het ontdekken van jouw nieuwe mogelijkheden en het ontwikkelen van nieuw gedrag om te leven met het vertrouwen dat het goed is te zijn wie je bent.
Bij het uitoefenen van mijn werkzaamheden handel ik naar de inhoud en geest van de VMBN, de Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland.