Hennie-Knapen-Logo-normal
Hennie-Knapen-Logo-normal

voor mindfulness en gezonde leefstijl

voor mindfulness en gezonde leefstijl

Inspiratie

Even ontspannen

In dit filmpje een korte eenvoudige ontspanningsoefening,
enkel en alleen al door je aandacht op je ademhaling te richten.


Méér energie (met de vijf Tibetanen)

Behoefte aan méér energie ´s ochtends of opladen na een drukke dag?
De vijf tibetanen zijn eenvoudige bewegingsoefeningen om je energiepeil in korte tijd een boost te geven, zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent er hooguit een kwartiertje per dag aan kwijt. Doe ze op lege maag bijvoorbeeld ´s ochtends voor je ontbijt of ´s avonds voor je avondeten. 


 

Ontspanning en ademhaling 1

Een oefening waarin je je ontspant door je te concentreren op je lichaam en je ademhaling. 


 

Ontspanning en ademhaling 2

Een goede ademhaling zorgt ervoor dat al je lichamelijke processen beter verlopen: goede gezondheid, betere stofwisseling, meer vitaliteit, meer innerlijke rust, een helder hoofd, betere concentratie, goede nachtrust, verhoogde weerstand en sneller herstel bij ziekte, positieve invloed op gewichtsbeheersting etc.


 

One Moment Meditation

Verlaag je stressniveau, vergroot je focus en vind innerlijke rust….
en wel direct.

Dit korte animatiefilmpje leert je hoe je mediteert in één moment.

Bron: Martin Boroson


 

De veranderlijkheid van onze hersenen

In 2015 gaf Dr. Lara Boyd, hoogleraar Brainresearch aan University of British Columbia in Vancouver, een TED-talk waarin ze beschrijft hoe onze hersenen in staat zijn te veranderen. En dat we daarmee het vermogen hebben om ons brein te ontwikkelen zoals we dat zelf willen. Dat we door nieuwe dingen te leren, door kansen te benutten en door aan nieuwe activiteiten te ondernemen, onze hersenstructuur veranderen.
Dit geeft ons toegang tot een wereld van oneindige mogelijkheden.


 

Word de baas over die aap in je hoofd.

Je herkent het vast wel: dat permanent gebabbel in je hoofd.
Die stem die voortdurend overal commentaar op heeft.

De boeddhistische monnik Minquer Rinpoche noemt het de monkey-mind en legt uit hoe je er mee om kunt leren gaan.


 

De kracht van kwetsbaarheid.

Brene Brown is wetenschappelijk onderzoeker aan de University of Houston. Ze bestudeert de onderlinge menselijke verbinding, ons vermogen tot empathie en liefde.

In deze grappige en ontroerende  toespraak op TEDxHouston deelt ze haar vergaande inzichten die haar onderzoek heeft opgeleverd. En de persoonlijke zoektocht die zij daarvoor naar zichzelf moest ondernemen om te begrijpen dat echte verbinding pas tot stand komt, wanneer men bereid is om zich kwetsbaar op te stellen.


 

Listening to Shame

Schaamte is een amper besproken verschijnsel, het geheim achter vele vormen van gebroken gedrag. Brené Brown, wiens eerdere lezing over de kwetsbaarheid als een lopend vuurtje over het internet ging, onderzoekt wat er kan gebeuren als mensen hun schaamtegevoelens met geheven hoofd tegemoet treden. Haar humor en haar eigen kwetsbaarheid maken haar verhaal heel krachtig en overtuigen

Brené Brown doet aan de University of Houston wetenschappelijk onderzoeker  naar de thema's kwetsbaarheid, moed, authenticiteit, en schaamte. 


 

Over het verschil tussen empathie en sympathie

Wat is de beste manier om iemand's pijn en lijden te verlichten?

In deze korte prachtige animatie herinnert Brené Brown ons eraan dat we alleen een echte empathische verbinding kunnen maken als we dapper genoeg zijn om echt in contact te komen met onze eigen kwetsbaarheden.