mindfulness

meer rust, meer ontspanning

Wat is mindfulness?

Mindful zijn betekent met je volle aandacht aanwezig zijn bij jezelf en je omgeving, nu op dit moment. En, dat wat zich aandient mild tegemoet treden, zonder dat je daar meteen over hoeft te oordelen. Met mindfulness ontwikkel je je vermogen om opmerkzaam te zijn. Je merkt op hoe je met de dingen die zich voordoen omgaat. Je leert milder naar jezelf te kijken en met een meer accepterende houding om te gaan met (lastige) situaties die je niet kunt veranderen.

Uit je dagritme stappen

Mindfulness zorgt voor een pas op de plaats, even vertragen. Een heel waardevolle vaardigheid in ons volle en drukke leven. Je stapt even uit je dagelijkse doen en concentreert je op dat wat zich aandient. Je observeert, en je stelt je oordeel even uit. Je ontwikkelt je opmerkzaamheid en vergroot je je eigen bewustzijn. Daarmee groeit gaandeweg inzicht en ontwikkel je een vrijere kijk op jezelf en je omgeving.

Hoe werkt het?

Mindfulnesstraining heet voluit Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en combineert oosterse meditatietechnieken en yogaprincipes, aangevuld met kennis uit westerse wetenschappelijke inzichten op het gebied van psychologie en neurobiologie. Een groeiend aantal onderzoeken laat zien dat mindfulness een positief effect heeft op stressvermindering,  beter om kunnen gaan met emoties en toename van kwaliteit van leven.

Het effect

Het effect is dat je beter weet om te gaan met stress en lastige gevoelens. Je bent in staat om je op positievere manier op te stellen in je werk en je privé-leven. Omdat mindfulnessbeoefening je meer rust en ontspanning brengt, wordt het gemakkelijker om de regie over je eigen leven te houden.

Voor wie?

MBSR kan iedereen helpen om de kwaliteit van zijn of haar leven te vergroten, door meer rust en aandacht in je leven te brengen. Wetenschappelijk is aangetoond dat Mindfulnesstraining vooral helend dan zijn voor mensen die last hebben van (overmatig) piekeren, van stress, van (chronische) pijn of van een dreigende burnout. Belangrijk is om te weten dat je als zelf deelnemer een belangrijke sleutel tot succes in handen hebt, door trouw het “huiswerk” te doen en dagelijks te oefenen. Dat is nodig om de geest te trainen, een nieuw soort conditie op te bouwen.

Kosten

De 8-weekse MBSR Mindfulnesstrainining kost

  • bij individuele inschrijving: € 475,-
    Minder draagkrachtig? Neem contact op om te overleggen welke aanpassing naar draagkracht mogelijk is. 
  • bij vergoeding door de werkgever wordt BTW in rekening gebracht. 
  • bij in company training vindt met de opdrachtgever afstemming plaats over de deelnamekosten. 

 

Kennismakingsworkshop

Voorafgaan aan een mindfulnesstraining zijn er bij voldoende belangstelling één of twee gratis kennismakingsworkshops. Daarin kun je ervaren of de training iets voor jou is. Je krijgt informatie over achtergrond, aanpak en opzet. En je ervaart direct een aantal mindfulnessoefeningen, zoals die ook in de training worden gedaan. Deelname is GRATIS. Data en locatie vind je in de AGENDA. Heb je belangstelling meld je vrijblijvend aan.

Data en locaties

Voor de eerstvolgend geplande mindfulnesstrainingen
raadpleeg de AGENDA

reflectie2