Coaching

helpt je bij het behalen van je doel

Wanneer coaching?

Je zoekt een coach als je al verschillende dingen hebt geprobeerd om iets te veranderen in je werk- of privésituatie, maar nog niet het resultaat hebt bereikt wat je wilt. Of wanneer je nog niet weet wat je wilt, maar wèl dat je het anders wilt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
strijklicht

Wat biedt coaching?

Coaching geeft je nieuwe inzichten, waardoor je anders tegen de zaak gaat aankijken. Je stelt vast welke oplossing het beste bij jou past en bepaalt welke concrete stappen nodig zijn, om dat te bereiken. Je komt in actie, maakt duidelijke keuzes en neemt daar de verantwoordelijkheid voor. Zo ontwikkel je je verder en kom je in balans met jezelf en je omgeving.

Eigen deskundigheid

Jouw eigen deskundigheid is het uitgangspunt. Jij kent je eigen situatie immers als geen ander. Jij bepaalt de agenda en jouw doel. Jouw mogelijkheden in de toekomst staan centraal. Als coach ben ik je klankbord, open, betrokken en niet oordelend. Ik ondersteun je in je onderzoek naar jouw mogelijkheden en stimuleer je jouw vermogens en vaardigheden te richten op het door jou gewenste resultaat.
hennie knapen coaching
muurbloem

Intakegesprek

In een gratis kennismakingsgesprek stellen we vast wat er speelt en wat jouw verwachtingen zijn. Ik informeer je over de mogelijkheden die coaching jou kan bieden. Als er een wederzijdse klik is, bepalen we samen op welke manier het vraagstuk het beste kan worden aangepakt en hoe we te werk gaan. We spreken af hoeveel gesprekken wenselijk zijn; afhankelijk van de vraag kan dat variëren van 3 tot 6 gesprekken van 1 à 1,5 uur. En we maken afspraken over de kosten. Het resultaat is altijd minimaal een actieplan met daarin opgenomen de gewenste vervolgstappen.

Coaching van organisatie medewerkers

In een kennismakingsgesprek met de werknemer en de leidinggevende, op de locatie van de werkgever, onderzoeken we gezamenlijk de coachingvraag. Op basis hiervan doe ik een trajectvoorstel, waarin een korte situatieschets, uitleg van de werkwijze en het verwachte aantal gesprekken. Aan het einde van een coachingtraject vindt er een terugkoppeling plaats in een afrondend gesprek met zijn drieën. De coaching wordt afgesloten met een schriftelijke rapportage.
distel2

Mogelijke coachingthema´s

Gezond en vitaal zijn

Gezondheid en vitaliteit als basis om professioneel optimaal te functioneren en daarnaast voldoende energie over te houden voor leuke dingen in je privéleven.

Stevig in je schoenen staan

Versterken van gevoel van eigenwaarde en vergroten van het zelfbewustzijn.

Verantwoordelijkheid nemen

Ontwikkeling van pro-activiteit. Zien wat er moet gebeuren; weten wat je zelf daarin kunt bijdragen en de verantwoordelijkheid tonen om die bijdrage te leveren.​

Zelfbewust je kwaliteiten en talenten inzetten

Ontdekken van je sterke kanten en je talenten en deze inzetten maakt je succesvol en vergroot het plezier in je werk.

Adequaat omgaan met veranderingen

De enige zekerheid die je hebt is dat alles voortdurend in verandering is . Goed weten om te gaan met die veranderingen door flexibiliteit te ontwikkelen is dan ook een waardevolle vaardigheid.​

Adequaat omgaan met werkdruk

Leer je eigen rust en kalmte te bewaren in een hectische omgeving. Stress reduceren begint met je eigen gedragspatronen te herkennen en te leren hoe je tijdig kunt ingrijpen zodat je niet in de maalstroom wordt meegezogen.​

Persoonlijke groei begint met het ontwikkelen van aandacht voor jezelf

je hoeft het niet helemaal alleen te doen