Inspiratie

Interessante filmpjes

Video afspelen

Even ontspannen

Dit filmpje biedt een korte eenvoudige ontspanningsoefening, enkel en alleen door je aandacht op je ademhaling te richten.
Video afspelen

Ontspanning en ademhaling

Een korte oefening waarin je de ademhaling gebruikt om rust en ruimte in je hoofd te brengen.
Video afspelen

Ontspanning en ademhaling 2

Een goede ademhaling zorgt ervoor dat al je lichamelijke processen beter verlopen: goede gezondheid, betere stofwisseling, meer vitaliteit, meer innerlijke rust, een helder hoofd, betere concentratie, goede nachtrust, verhoogde weerstand en sneller herstel bij ziekte, positieve invloed op gewichtsbeheersting etc.

 
Video afspelen

One Moment Meditation

Mediteren is niet ingewikkeld. Je verlaag er stressniveau mee, je vergroot je focus en je vind innerlijke rust…. en wel direct. Dit korte animatiefilmpje van Martin Boroson leert je hoe je mediteert in één moment.

 
Video afspelen

We hebben het vermogen om ons brein te ontwikkelen zoals we dat zelf willen omdat onze hersenen in staat zijn te veranderen. In 2015 gaf Dr. Lara Boyd, hoogleraar Brainresearch aan University of British Columbia in Vancouver, een TED-talk waarin ze uitlegt hoe werkt. En dat we door nieuwe dingen te leren, kansen te benutten en door nieuwe activiteiten te ondernemen, onze hersenstructuur veranderen. Dit geeft ons toegang tot een wereld van oneindige mogelijkheden.

 
Video afspelen

Word de baas over de aap in je hoofd

Je herkent het vast wel: dat permanent gebabbel in je hoofd. Die stem die voortdurend overal commentaar op heeft en je het gevoel geeft nooit rust in je hoofd te hebben. De boeddhistische monnik Minquer Rinpoche noemt het de monkey-mind. Luister naar zijn uitleg hoe je daar mee om kunt leren gaan.
Video afspelen

De kracht van kwetsbaarheid

Brene Brown is wetenschappelijk onderzoeker aan de University of Houston. Ze bestudeert de onderlinge menselijke verbinding en ons vermogen tot empathie en liefde.

Op deze TED-ex Talk deelt ze ontroerend en vol humor haar vergaande inzichten die haar onderzoek heeft opgeleverd. En de persoonlijke zoektocht die zij daarvoor naar zichzelf moest ondernemen om te begrijpen dat echte verbinding pas tot stand komt, wanneer men bereid is om zich kwetsbaar op te stellen.

 
Video afspelen

Listening to Shame

Schaamte is een amper besproken verschijnsel, het geheim achter vele vormen van gebroken gedrag. Brené Brown, wiens eerdere lezing over de kwetsbaarheid als een lopend vuurtje over het internet ging, onderzoekt wat er kan gebeuren als mensen hun schaamtegevoelens met geheven hoofd tegemoet treden. Haar humor en haar eigen kwetsbaarheid maken haar verhaal heel krachtig en overtuigen Brené Brown doet aan de University of Houston wetenschappelijk onderzoek  naar de thema’s kwetsbaarheid, moed, authenticiteit, en schaamte.
Video afspelen

Empathie en sympathie

Wat is de beste manier om iemand’s pijn en lijden te verlichten? In deze korte animatie legt Brené Brown uit dat we ons alleen echt empathisch met iemand kunnen verbinden als we de moed hebben om echt in contact te komen met onze eigen kwetsbaarheden.